Mnogi sastojci vina nestabilni su na niskim temperaturama pa se vino često zamućuje i pojavljuje se talog. Da bi se omogućila stabilnost vina i ono zaštitilo od zamućenja, termolabilne sastojke treba odstraniti. Stoga se vino izlaže niskim temperaturama. Niske temperature se uglavnom primenjuju za izdvajanje soli vinske kiseline. U ovu svrhu vino se hladi u inox spremnicima gotovo do točke smrzavanja, najčešće od -4 do -6°C.

Inox stabilizacijski spremnik.

Materijal izrade:

Inox lim AISI 340 (W.Nr.1.4301), na zahtjev kupca moguća izrada i u drugoj kvaliteti.

Namjena:

Stabilizacija vina i zaštita od zamućenja.

Standardna oprema spremnika:

  • Inox okno Ø220 mm
  • Plastični odušak
  • Izolacija
  • Tipske pločice
  • Ovalna vrata
  • Izolacijska vrata
Prema zahtjevu kupca moguća je ugradnja i dodatne opreme:
(zaštita pod dušikom, bimetalni termometar, nivelirajuće noge,…)
  • Inox probna pipa
  • Inox čahura sonde
  • Inox kugla ventili
  • Inox nivokazni ventil
  • Oslonac za ljestve
  • Transportna uška